Mod The Sims
Page 37 of 86

Mod The Sims (http://www.modthesims.info/index.php)
-   Programs and Utilities (http://www.modthesims.info/forumdisplay.php?f=139)
-   -   The Sims 3 Crash Log Analyzer (http://www.modthesims.info/showthread.php?t=416883)

FordGT90Concept 30th Jan 2012 10:23 PM

Crash Log Analyzer can't handle Mac OS X crashes nor do I have any experience troubleshooting them. I would ask those questions here:
http://www.modthesims.info/forumdisplay.php?f=552

lowrisim 2nd Feb 2012 10:26 PM

Processor Name: Intel Pentium III Xeon processor
Processor Architecture: x86
Graphics Processor: NVIDIA GeForce 9800 GTX/9800 GTX+

Games Installed: The Sims™ 3 (1.29.55.014001), The Sims™ 3 World Adventures (2.17.2.011031), The Sims™ 3 Ambitions (4.10.1.011031), The Sims™ 3 Late Night (6.5.1.011031), The Sims™ 3 Generations (8.0.152.011001), The Sims™ 3 Pets (10.0.96.013001)
Custom Content: Yes (31 found)

[LAA CRASH] 1/31/2012 2:35:46 PM
OS Version: 5.1.2600
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 250 MiB / 2.00 GiB

[LAA CRASH] 2/2/2012 2:51:01 PM
OS Version: 5.1.2600
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 294 MiB / 2.00 GiB

In reading through the posts it seems my ram should read more than 2 if i am fully up dated. I looked at the at LAA link. It too says i should not have this issue if fully patched.

I did have crashes about 3 weeks ago that seemed to stem from not being fulling updated on the World of Adventures patch... used the patcher all fine until now... And it might matter that i have 16 GB of RAM installed on a 32 bit system os. (Well what can I say i didn't know it could only read 4 GIG, oopps) so i don't know why it is saying 3.25 RAM instead of 4 or 16. any help would be appreciated.

FordGT90Concept 3rd Feb 2012 2:27 PM

The problem is you have a 32-bit operating system. It isn't easy to change on Windows XP and is somewhat risky but the instructions are on this page:
http://simswiki.info/wiki.php?title....2C_Server_2003

You'll want to use just the /3GB switch.


You don't see the full 4 GiB because of installed hardware (like the video card, for example), allocating memory for itself before Windows can see it. It simply isn't accessible to the operating system without upgrading to a 64-bit OS.


If you uprade to a 64-bit operating system, it would be able to see all 16 GiB of RAM and The Sims 3 (so long as it is patched to 1.17 or newer) will automatically allocate the maximum it can (4 GiB).

lowrisim 5th Feb 2012 12:03 AM

Quote:
Originally Posted by FordGT90Concept
The problem is you have a 32-bit operating system. It isn't easy to change on Windows XP and is somewhat risky but the instructions are on this page:
http://simswiki.info/wiki.php?title....2C_Server_2003

You'll want to use just the /3GB switch.


You don't see the full 4 GiB because of installed hardware (like the video card, for example), allocating memory for itself before Windows can see it. It simply isn't accessible to the operating system without upgrading to a 64-bit OS.


If you uprade to a 64-bit operating system, it would be able to see all 16 GiB of RAM and The Sims 3 (so long as it is patched to 1.17 or newer) will automatically allocate the maximum it can (4 GiB).



Thank you for the quick replay.... husband updated my gaming computer's os today... YEAH! So now have a 64 bit os... and have reloaded the game... can't wait to see what difference it makes.... now off to down load the patcher again as of course on reloading SIMS 3 the launcher would not fully patch on its own ... THANK YOU! for both these great tools!

kinvangden 6th Feb 2012 12:21 AM

Processor Name: Intel(R) Core(TM) i5-2320 CPU @ 3.00GHz
Processor Architecture: AMD64
Graphics Processor: Intel(R) HD Graphics Family

Games Installed: The Sims™ 3 (1.29.55.014002), The Sims™ 3 Ambitions (4.10.1.011031), The Sims™ 3 Late Night (6.5.1.011031), The Sims™ 3 Generations (8.0.152.011001), The Sims™ 3 Pets (10.0.96.013001)
Custom Content: Yes (842 found)

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/3/2012 8:31:25 PM
OS Version: 6.1.7601
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 7.85 GiB
TS3 Free VM: 3.48 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: BREAKPOINT
Crash Address: 0x0058ae26 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00189e26

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/3/2012 8:33:43 PM
OS Version: 6.1.7601
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 7.85 GiB
TS3 Free VM: 3.47 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: BREAKPOINT
Crash Address: 0x0058ae26 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00189e26

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/3/2012 8:34:52 PM
OS Version: 6.1.7601
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 7.85 GiB
TS3 Free VM: 3.66 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: BREAKPOINT
Crash Address: 0x0058ae26 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00189e26

[INSUFFICIENT GRAPHICS] 2/5/2012 2:51:42 PM
OS Version: 6.1.7601

[INSUFFICIENT GRAPHICS] 2/5/2012 3:01:26 PM
OS Version: 6.1.7601

[INSUFFICIENT GRAPHICS] 2/5/2012 3:04:59 PM
OS Version: 6.1.7601

It was working fine for 2 days, then suddenly after saving the game, I clicked on the Buy Mode and it crashed out. After that whenever I try loading that family it would crash but not the other family. D:

FordGT90Concept 7th Feb 2012 12:00 AM

Did you recently install Pets? Pets doesn't like low end graphics adapters at all (including Intel HD).

Otherwise, I'd say you got an incompatible custom content installed.

kinvangden 7th Feb 2012 3:32 AM

Yea I recently installed it and play on a custom content Town for 2 days, all was fine until suddenly it crashed.

sykx 7th Feb 2012 12:23 PM

Sims3 not working -> Crashlog
 
Hello FordGT90Concept!

I'm havin problems with my Sims3 ... I'm havin the Sims3 Basic original, but I downloaded the Addons. I installed Sims3, all the Addons (not the mini-addons only the 'big ones'). I patched it every fu**n way but it's still not working. I made a new Sims3 folder in Documents/EA, this isn't working too. I tried to use the Addons + basic severel, but this wasn't working too. I even tried it without any patch, with some patches, and with all patches ... it makes me insane that I can't make it work.. atm my sims3launcher gave up working -.- Here's my crashlog ... I see some custom content is installed, but where? tried to delete it but I can't find the right folder, maybe you can tell me ...

Processor Name: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Processor Architecture: AMD64
Graphics Processor: NVIDIA GeForce GTX 460

Games Installed: Die*Sims™*3 (1.29.55.014002), Die Sims™ 3 Reiseabenteuer (2.17.2.011032), Die Sims™ 3 Traumkarrieren (4.10.1.011031), "The Sims™ 3 Generations" (8.0.152.011001), Die Sims™ 3 Einfach tierisch (10.0.96.013001)
Custom Content: Yes (1 found)

[UNKNOWN] 07.02.2012 12:12:56
OS Version: 6.1.7601
TS3 Path: L:\Spiele-Installiert\Sims3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.2.0.164
Installed RAM: 3,98 GiB
TS3 Free VM: 3,20 GiB / 4,00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x69532000
Crash Address: 0x00d17143 "L:\Spiele-Installiert\Sims3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00916143

I hope to hear from you soon, best wishes, sykx!

FordGT90Concept 7th Feb 2012 1:13 PM

@kinvangden: Pets is definitely your problem then. I would recommend either uninstalling it or turning all your graphics settings down. If this is a desktop computer, you could considering buy a graphics card.


@sykx: Nothing stands out as obviously wrong. Have you had any problems with the computer otherwise such as random restarts, other games crashing, etc.? Has it crashed many times? Is there anything in particular that happens before it crashes?

Not many people have the game installed to a drive other than C:. I doubt that's the problem but ya never know.

sykx 7th Feb 2012 1:17 PM

Thanks for your fast answer. No, I'm not having any problem. Every other game is working pretty good. All games are installed on other drives, I'm not installing anything on C:. It startet crashing when I installed the downloaded addons. The Sims3 Basic (original buyed) worked very well...

FordGT90Concept 7th Feb 2012 3:09 PM

Have you completely uninstalled the game and installed it again?

sykx 7th Feb 2012 5:07 PM

Yes, I did. But it works now. Someone from a german forum send me the original .exe and a miniimage, I mountet the miniimage, copied the original files in the sims3basic folder and it worked. God knows why, I don't ... If you want to have those files and the miniimage, tell me I'll send it to you, it will help some others maybe...

FordGT90Concept 8th Feb 2012 1:30 AM

That sounds like circumventing the DRM. No can do.

scsimmerman 11th Feb 2012 1:17 AM

Hey, so I came through here a few months ago regarding Corrupt Save Crashes and possible solutions to it, but they turned out not to be solutions to that. I'm back after about a week of playing without crashes! As many people have stated, horses have been a cause of some crashes. I am not excluded from that group. However, after using Twallan's Register to reduce the horses in the neighborhood to zero and then, after a day or so, raise the number back up, I am happy to report I have experienced no crashing whatsoever. I even removed Register after raising the number of horses and still no crashing. My guess is that it must do some kind of refresh of the horse data mixed in with the neighborhood data or something to that effect. Hope this can help some people!!

FordGT90Concept 11th Feb 2012 3:55 AM

Thanks for reporting that.

p3pelepe 13th Feb 2012 4:42 AM

I have several crashes, and CLA refer it as CC problem. The thing is, I always check before install them, so I know there are no corrupt CC in my Mods folder. Delphy' Dashboard also doesn't indicate any bad/conflicted CC.

Here's my latest log:
Quote:
Processor Name: AMD Phenom(tm) II X6 1090T Processor
Processor Architecture: x86
Graphics Processor: Radeon HD 6800 Series

Games Installed:
Custom Content: Yes (251 found)

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/12/2012 8:50:16 PM
OS Version: 6.1.7600
TS3 Path: C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 801 MiB / 2.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION writing address 0xc4528d20
Crash Address: 0x006aeff9 "C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x002adff9

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/13/2012 2:57:45 AM
OS Version: 6.1.7600
TS3 Path: C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 672 MiB / 2.00 GiB
Crash Type: {Invalid Lock Sequence}
Crash Address: 0x77493380 "C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll":0x0001:0x00032380

I already reduce my CC, but the crash still occur (and it's random, not when I use certain items). Sometimes followed with BSOD. I also have done the DEP setting.

I run TS3 on Windows 7 32 bit
Memory: 4096 Mb RAM
prosesor Amd Phenom II X61090T (6CPUs), 3.2 GHz
VGA ATI Radeon 6800 (driver is updated)

Thanks for your help

Edit: I already have these crashes before installing the CC, CLA referred them as unknown back then.

FordGT90Concept 13th Feb 2012 6:06 AM

BSOD = hardware issue

There should be a filename mentioned when the BSOD occurs. Also a BSOD type that triggered the stop. Those are your best hints as to what is causing the crash.

Thediousa 15th Feb 2012 7:49 PM

Here's both of mine.

It crashes when loading "welcome to [town name]" everytime.

I have all EPs and all stuffs, including Master Suite stuff, which is what started the crashing. It crashes with and without CC and both of the logs are listed as unknown.

Processor Name: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 @ 1.60GHz
Processor Architecture: x86
Graphics Processor: NVIDIA GeForce 8500 GT

Games Installed: The Sims™ 3 (1.29.55.014017), The Sims™ 3 World Adventures (2.17.2.011032), The Sims™ 3 High-End Loft Stuff (3.13.1.011031), The Sims™ 3 Ambitions (4.10.1.011031), The Sims™ 3 Fast Lane Stuff (5.8.1.011031), The Sims™ 3 Late Night (6.5.1.011031), The Sims™ 3 Outdoor Living Stuff (7.3.2.011031), The Sims™ 3 Generations (8.0.152.011001), The Sims™ 3 Town Life Stuff (9.0.73.012001), The Sims™ 3 Pets (10.0.96.013001), The Sims™ 3 Master Suite Stuff (11.0.84.014001)
Custom Content: Yes (3 found)

[UNKNOWN] 2/15/2012 8:58:38 AM
OS Version: 6.0.6002
TS3 Path: C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.430.0.704
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 2.34 GiB / 3.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x69532000
Crash Address: 0x00d17633 "C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00916633

[UNKNOWN] 2/15/2012 1:34:17 PM
OS Version: 6.0.6002
TS3 Path: C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.430.0.704
Installed RAM: 3.25 GiB
TS3 Free VM: 2.30 GiB / 3.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x69532000
Crash Address: 0x00d17633 "C:\Program Files\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x00916633

FordGT90Concept 15th Feb 2012 10:15 PM

Considering where it crashed, I suspect the world save might be corrupt. Try creating a new neighborhood.

Thediousa 16th Feb 2012 2:01 AM

Hm, I've tried it with every world and it still does it but I will try again, thanks!

FordGT90Concept 16th Feb 2012 9:39 AM

The last resort is to go to Documents\Electronic Arts and rename "The Sims 3" folder to something else like "The Sims 3 Backup." It will force it to rebuild The Sims 3 directory. If it still does it after that, I'm thinking that 8500 GT might to blame. It is a very weak card.

Thediousa 16th Feb 2012 5:36 PM

I just did a reinstall, so I hope that helps. The card seems to be doing a pretty good job at the moment. I can play the game on high settings with water enabled and everything. o.o;

queennewbooty09 19th Feb 2012 8:21 PM

EA_PLATFORM: Windows on X86
OS name: Windows XP
OS version number: 5.1.2600
OS service pack: Service Pack 3
Debugger present: no
CPU count: 4
Processor type: x86
Processor level: 6
Processor revision: 9474
Memory load: 75%
Total physical memory: 3894 Mb
Available physical memory: 943 Mb
Total page file memory: 7787 Mb
Available page file memory: 4272 Mb
Total virtual memory: 4095 Mb
Free virtual memory: 2328 Mb

[Application info]
Language: C++
Compiler: Microsoft Visual C++ compiler, version 1400
App path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
App version: 0.1.0.1266

[Exception info]
date: 2012-02-18
time: 18.18.27
type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[Call stack]
C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
0x005c3b27

C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
0x005d0315

C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
0x3baec7a0

C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
0x0018fccc


its telling me the only cause is: WARNING:UPDATES AVAILABLE. When i try to update, there are none available. I DO NOT HAVE: Fast Lane, Outdoor Living, Town Life, or Master Suite Stuff. I have everything else and my patch level is 10.0.96, It says my game is up to date. It only crashes on certain Families when i try to load them.

FordGT90Concept 19th Feb 2012 10:04 PM

The ţatch Downloader can get all expansions fully updated.

Use the "Copy to Clipboard" button--it summarizes the computer and the crash(es).

queennewbooty09 20th Feb 2012 9:12 PM

Okay this is what i have now, i patched my game up and got another crash


Processor Name: Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 330 @ 2.13GHz
Processor Architecture: AMD64
Graphics Processor: Intel(R) Graphics Media Accelerator HD (1.68 GiB)

Games Installed: The Sims™ 3 (1.29.55.014001), The Sims™ 3 World Adventures (2.0.86.002001 -> 2.17.2.011031), The Sims™ 3 High-End Loft Stuff (3.0.38.004001 -> 3.13.1.011031), The Sims™ 3 Ambitions (4.0.87.006001 -> 4.10.1.011031), The Sims™ 3 Late Night (6.0.81.009001 -> 6.5.1.011031), The Sims™ 3 Generations (8.0.152.011001), The Sims™ 3 Pets (10.0.96.013001)
Custom Content: Yes (302 found)

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/18/2012 6:18:27 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.27 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/19/2012 2:42:13 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.85 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/19/2012 3:05:55 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.77 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/19/2012 3:42:20 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.74 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/19/2012 7:26:05 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.29 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27

[WARNING CUSTOM CONTENT] 2/20/2012 3:09:29 PM
OS Version: 5.1.2600
TS3 Path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe
TS3 Version: 0.1.0.1266
Installed RAM: 3.80 GiB
TS3 Free VM: 2.89 GiB / 4.00 GiB
Crash Type: ACCESS_VIOLATION reading address 0x000003fc
Crash Address: 0x005c3b27 "C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\The Sims 3\Game\Bin\TS3W.exe":0x0001:0x001c2b27


All times are GMT +1. The time now is 6:57 PM.
Page 37 of 86

Powered by: vBulletin Version 3.0.14
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.