Home | Download | Discussion | Help | Site Map | New Posts | Sign in
Locked thread | Replies: 18 (Who?), Viewed: 26900 times.
Don't ask me, I just code
Original Poster
#1 Old 12th Jun 2010 at 8:37 PM Last edited by pljones : 27th Jun 2010 at 9:42 AM.
Default OLD: s3pe_1006-12-1808
This thread is for people wanting to test at the bleeding edge of development. If you're looking for the stable release, please switch to this thread.

Any questions regarding the behaviour of this release should be posted as replies below.

Bug reports for this version in this thread please!

Equally as important, post if it's all working perfectly...

-----------------------
Windows Easy Installer version

Unpack-It-Yourself version
-----------------------

Change Summary
Put CommonBlock first again as requested.
Nicer diagnostic traces (well, I think it's a useful feature ).
Advertisement
Don't ask me, I just code
Original Poster
#2 Old 12th Jun 2010 at 8:38 PM
s3pe_1006-12-1808 -- latest rev: 505

Additional diagnostics when resource value cannot be displayed due to exception.

(Respin for s3pi changes.)
Don't ask me, I just code
Original Poster
#3 Old 12th Jun 2010 at 8:38 PM
s3pi_1006-12-1804 -- latest rev: 444

Updated (apparently working) Sims3PackCRC routine.
CatalogResource: Put CommonBlock first in Value.
NameMapResource: Typo fix: Close curly should be on same line as open.
More Add() methods updated to call T..ctor(0, null).
CopyableMessageBox: Additional diagnostics in IssueException() message box.
Forum Resident
#4 Old 13th Jun 2010 at 1:36 AM
Default Want to test but...
I really want to test the tools. What I have now is working and I would like to keep a back up version of my current s3pe, S3OC and s3pi. Is there a way to do that?

Thank you for your time.

Sometimes the Dragon wins and I AM the Dragon!
Don't ask me, I just code
Original Poster
#5 Old 13th Jun 2010 at 9:52 AM
Unless you're on the QA versions already, what you have now won't work with Ambitions. How long does it take just to reinstall? Usually takes me about ten seconds.
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#6 Old 13th Jun 2010 at 11:35 AM
You could use manual install versions (links remain in closed threads) and simply run the version you want by double clicking on the .exe inside the folder.
Field Researcher
#7 Old 13th Jun 2010 at 6:22 PM
That's what I tend to use, so I can carry these programs around on a memory stick.
Lab Assistant
#8 Old 20th Jun 2010 at 2:59 PM
S3PE's grid is displayng 0 entries for a vpxy's tgiblock when it has entries
I have to use the resource editor to view them.
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#9 Old 20th Jun 2010 at 3:07 PM
Yep, agreed
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#10 Old 20th Jun 2010 at 4:43 PM
Oh - having looked again, it seems the TGI block isn't in the outer bit, you have to go into the RCOL chunk and find it in there.
Lab Assistant
#11 Old 20th Jun 2010 at 5:34 PM
umm say what?
the VPXY's has 2 TGI's 1 in the outer bit to refere to external files
and 1 in the chunkEntries that identifies itself only.

The outer TGIBlock is the bugged entry.
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#12 Old 20th Jun 2010 at 5:41 PM
What do you mean by "2 TGIs"? The one I just looked at had 11 TGI blocks. Anyway is this something that has only worried you in this or a recent version? Were you happy with how it was in an earlier version?

Ok please give me the resourcekey of an example of a VPXY you don't think is displaying correctly in the grid. I have even opened some in the editor and they are showing me the same as the grid does.
Lab Assistant
#13 Old 20th Jun 2010 at 9:03 PM
Inge I don't mean 2 entries , I mean 2 LAbels, 2 areas etc that say TGIBlocks
1 is on the main grid page and the second is under ChunkEntries,

If you select the VPXY and click Grid a window pops up and says :
  • ChunkEntries
  • DataType
  • Resources -----> TGIBlock 0
  • Unused
  • Version

Ok I found a third set of TGIBlocks ( not the data but that many labels that say that)
But am I going crazy or didn't the outermost TGIBlock used to carry the resource list?
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#14 Old 20th Jun 2010 at 10:11 PM
Well if it doesn't, it doesn't. The "helper" editor agrees with the grid from what I have tested so far so I am not sure exactly what tool you were referring to by "I have to use the resource editor to view them."
Lab Assistant
#15 Old 20th Jun 2010 at 10:40 PM
the resource editor is the helper editor.

I need to just find a nice white padded room, I'm tired of dealing with EA
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#16 Old 21st Jun 2010 at 11:49 AM
Pettifogging Legalist!
staff: moderator
#17 Old 26th Jun 2010 at 1:19 AM Last edited by plasticbox : 26th Jun 2010 at 1:46 AM.
Just wanted to let you know that in mono 2.6.4, S3PE seems to work significantly better than a few months ago (I think I had mono 2.6.1 at that time). I don't know if that's due to changes in mono or in your code, and I haven't tested it very much, but I can open and browse packages now and export and import stuff without any lagging or crashing so far if this is due to the newer mono, I think you could update your note in the release download post to indicate that OS X users might want to give it another try now.

I need to run it with the Carbon driver (which is the default anyway), otherwise the menus at the top behave very erratic. I haven't updated x11 in a long time though. I used the version from this thread, not the release, and I'm on OS X 10.5.8.

Newbie Road/Wee Barnoid: Starter houses | Backdoor Lane: Urban lots | Baskerville | Middleground | Elsewhere

In the kingdom of the blind, do as the Romans do.
Doilyrific Diabolical Disagreer about Water Reflections
#18 Old 26th Jun 2010 at 8:50 AM
Thank you PB!
Don't ask me, I just code
Original Poster
#19 Old 27th Jun 2010 at 9:43 AM
Thanks PB - now gone live in its new home (well, give it a minute or two).
Closed Thread
Back to top

Section jump