PDA

View Full Version : Editing the bones on objects


BloomsBase
14th Sep 2010, 2:34 PM
I made this car and the last thing i have to do is update the position of the wheel joints.
There is no skeleton in the mesh(like with sims 2) so i suspect i need to edit another file.
Any one a idea?

http://img215.imageshack.us/img215/9400/cobrar.jpg

cmomoney
14th Sep 2010, 3:40 PM
You have to edit the RIG resource. The wheel bones you would need to move are the _wheelStructure bones.

BloomsBase
14th Sep 2010, 3:58 PM
Thank you, going to look it up. :)

Edit,
Wat program i need for editing that file?
I can do it with Chaos rig maker?

cmomoney
14th Sep 2010, 4:30 PM
Yes, or you can use atavera's s3pe wrappers. I described how to use the wrappers in this thread (http://modthesims.info/showthread.php?p=3310099) post #2.

BloomsBase
14th Sep 2010, 6:42 PM
Thank you!

BloomsBase
14th Oct 2010, 5:30 PM
I opened the skeletonfile with Rigmaker and in it are the
Art Tool info
Skeletons
Models

Both Skeletons and Models have a sub called bones, wich one i need to edit?(or do i need to update both?)

cmomoney
14th Oct 2010, 7:16 PM
I edit both, not sure it's necessary though.

BloomsBase
15th Oct 2010, 2:09 AM
thnx, if i have edit the joints will this also fix the strange wheel shadows?